zaterdag 20 juli 2013

Informatie over apps

gratis-apps-downloaden-info-tips

Wat is een app?

Wat zijn apps nu eigenlijk? 'App' is een afkorting van 'applicatie'. Dit is eigenlijk een klein computerprogramma dat je op je smartphone of tablet kunt installeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er al een app voor. Een app is qua grootte meestal maar een paar honderd kilobytes of een aantal megabytes, erg klein dus! Er zijn miljoenen apps te krijgen waar ik straks verder op in ga.

Waar kan ik deze apps krijgen?

Waar kan ik deze apps downloaden? Er zijn eigenlijk 3 bekende besturingssytemen voor telefoons en tablets. Je hebt bijvoorbeeld iOS dat van Apple is. Alle iPhone telefoons en iPad tablets hebben dus dit besturingssysteem. Voor dit systeem van Apple heb je een verzamelplaats waar je de apps kunt krijgen, de zogenaamde App Store. Smartphones met het besturingssyteem Android, dat van Google is, hebben een eigen verzamelplaats waar je apps kunt downloaden. Deze plaats heet Google Play. Android is een opensource besturingssyteem, dus meerdere merken telefoons kunnen Android als besturingssyteem hebben. Voorbeelden van Android smartphones zijn Samsung, HTC, Sony of LG. Het besturingssysteem Windows heeft zijn eigen verzamelplaats waar ze apps aanbieden, namelijk de Windows market Place. Windows is een besturingssyteem dat ook op meerdere smartphones verkrijgbaar is.

Let op!
Elk besturingssysteem heeft zijn eigen apps. Apps van verschillende besturingssystemen kun je dus onderling niet met elkaar uitwisselen. Zo kan het zijn dat apps die op iOS te krijgen zijn, niet op Android verkrijgbaar zijn en andersom. Veel apps kun je wel op alle 3 de besturingssystemen krijgen. Daarnaast heb je op internet ook de zogenaamde 'zwarte markten' waar je gratis apps kunt downloaden die normaal geld kosten. Ik raad je aan om dit niet te doen. Veel van deze apps zijn namelijk geïnfecteerd met virussen en malware.


Wat voor apps zijn er te koop?

Zoals ik al eerder vertelde zijn er talloze apps te krijgen. Ik kan wel een paar categorieën en populaire apps noemen, maar ik raad je aan om zelf eens bij de apps aanbieders te kijken en te snuffelen. Allereerst heb je natuurlijk de games voor je smartphone. Deze zijn erg populair, omdat veel mensen het leuk vinden om spelletjes te spelen op hun telefoon. Als je veel reist of ergens moet wachten is het een leuk tijdverdrijf. Sommige smartphone games zijn zo verslavend dat mensen elke dag een bepaald spelletje spelen. Je hebt spelletjes die je alleen of tegen de computer kan spelen, maar je hebt ook games die je tegen je vrienden of tegen onbekenden kunt spelen. Populaire games voor je smartphone zijn bijvoorbeeld Angry birds, Ruzzle, Candy Crush Saga, Icomania, Logo Quiz, 4 plaatjes 1 woord, City Quiz, WordOn HD en nog veel meer!

Dan heb je ook nog apps waarmee je foto's kunt bewerken, apps die je kunnen helpen bij het sporten, apps waarmee je gratis berichten naar elkaar kunt versturen (zoals Whatsapp), apps waarmee je je financiën kunt regelen, apps waarmee je muziek kunt luisteren (zoals Spotify), medische apps, apps waarmee je video's kunt bekijken (zoals Youtube), apps waarmee je uitzendingen die je gemist hebt terug kunt kijken (zoals uitzendinggemist), apps waarbij alle online kranten op 1 plaats bij elkaar staan, apps waarmee je kinderen kunt vermaken of waarbij kinderen educatief kunnen gamen, apps die als navigatie werken, apps waarmee je uitgebreide weerberichten kunt bekijken, apps die je telefoon kunnen scannen op virussen, apps die je dataverbruik meten, apps die je als e-reader kunt gebruiken, apps waar EHBO-tips in staan, apps waarin alle tijden van het openbaar vervoer staan etc.

Zoals ik al eerder vertelde heb je oneindig veel apps en ik raad je dan ook aan om zelf eens rond te neuzen in Google Play, App Store of Windows Market Place. Je kunt ook op internet zoeken naar top 10 lijstjes die door anderen zijn gemaakt. Een voorbeeld is de Top 10 Verslavende Apps & Games voor Android en iPhone, maar zo heb je er ook weer oneindig veel op het web.

Sim Only 300 min Image Banner 336 x 280

Hoeveel kost zo´n app?

Wat kost een app nou eigenlijk? De prijzen variëren enorm. De prijs van een app kan tussen de 10 eurocent en de tientallen euro's liggen. Dit hangt helemaal van de aanbieder af.

Zijn er ook gratis apps?

Veel apps zijn ook gratis te downloaden. Vooral bij Google Play zijn apps gratis. Dan heb je ook nog apps waar 2 versies van zijn. Voor de lightversie of de versie met reclame hoef je niks te betalen, maar je kunt dan ook vaak de uitgebreide versie ervan kopen voor een bepaald bedrag. Hier zit dan geen reclame in en deze versie is dan ook meestal uitgebreider.Een tablet bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!Wil je een tablet kopen, maar weet je niet zo goed waar je allemaal op moet letten?
Lees dan dit uitgebreide artikel met interssante informatie en handige tips!Geen opmerkingen:

Een reactie posten