woensdag 11 september 2013

Netflix: voor een vast bedrag onbeperkt online films kijken

Netflix: gratis online films kijken

Wat is Netflix?

Netflix is een online videostreamingdienst. Dit houdt in dat je online films en series kunt bekijken op allerlei apparaten zoals je computer, smart tv, smartphone, tablet, gameconsole, blu-ray speler, streamingplayer etc. En dit allemaal voor een vast bedrag per maand. Netflix is een on-demand videodienst, dat houdt in dat je een film of serie kunt kijken wanneer jij wilt. Je zit dus niet vast aan een uitzendtijd, net zoals op tv.

Is Netflix ook in Nederland beschikbaar?

Ja! Netflix is sinds 11 september 2013 ook in Nederland te krijgen. De videostreaming dienst is sinds 2007 in De Verenigde Staten beschikbaar en is heel erg populair. In 2010 werd de video on demand dienst in Canada gelanceerd en in 2011 in Zuid-Amerika. Vorig jaar breidde de videodienst zich uit naar Europa, namelijk Groot-Brittanniƫ, Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden. Wereldwijd heeft de online videodienst ruim 37 miljoen abonnees.

Is Netflix gratis?

Nee, Netflix is niet gratis. Maar net zoals bij de muziek streamingdienst Spotify betaal je helemaal niet zoveel voor hetgeen wat je krijgt. In Nederland betaal je per maand 8 euro voor een standaard abonnement. Je kunt dan gelijktijdig op 2 apparaten kijken. Betaal je 12 euro, dan kun je op 4 apparaten kijken. Voordeel van Netflix is dat je geen reclame hebt en de film gewoon kunt terugspoelen, vooruitspoelen en op pauze zetten. Op dit moment (lancering) hebben ze een gratis proefperiode van een maand om kennis te maken! Een abonnement kun je met een creditcard of heel handig met iDeal betalen.

Hoe werkt Netflix?

Wanneer je een abonnement bij Netflix hebt, kun je op allerlei apparaten de films en series streamen. Je moet dus wel een internetverbinding hebben. Je kunt op je tv kijken via bijvoorbeeld je PS3, Wii, Xbox 360, Blu-ray of ander apparaat waarmee je kunt streamen. Als je een smart tv hebt, kun je al direct op je tv kijken. Kun je ook op je smartphone of tablet kijken? Yep! Voor een iPhone of iPad kun je de gratis Netflix app uit de iTunes Store downloaden. Voor je Android smartphone of tablet kun je de gratis app downloaden uit Google Play en voor je Windows telefoon of tablet moet je bij de Windows Store zijn. Ook kun je films en series bekijken op je pc of Mac. De kwaliteit van de films ern series is goed, want veel titels zijn beschikbaar in HD.

Is het aanbod van Netflix uitgebreid?

Netflix geeft zelf aan duizenden films en tv series beschikbaar te hebben. Als je door het aanbod heen bladert kom je veel goede films tegen, maar ze zijn wel wat ouder. Er zijn ook een hoop Nederlandse films te vinden. Ze hebben ook bekende tv series zoals Dexter, Lost, Family guy, Homeland, Gossip girls, Prison Break etc. Ook deze zijn wat ouder. Netflix leert trouwens van je kijkgedrag en past daar het aanbod voor jou op aan. Hoe meer je films en series kijkt en deze beoordeelt, hoe beter de aanbevelingen zullen zijn.

Is Netflix het waard om aan te schaffen?

Ik vind van wel. Het idee dat je kunt kijken wanneer je wilt bevalt me wel. Je zit niet meer vast aan uitzendtijdstippen. Extra filmkanalen bij je tv-abonnement is leuk, maar je zit altijd vast aan hun uitzendtijden en met een video on demand dienst, zoals Netflix, heb je daar helemaal geen last van! Is er niks op tv? Kun je 's nachts niet slapen? Zit je met griep thuis? Dan kun je gewoon meteen een film of serie uitkiezen en kijken! Wil je bij een tv serie niet een week wachten tot de volgende uitzending? Dan kun je meteen de volgende aflevering kijken! Hoe makkelijk wil je het hebben? Wel een klein nadeel is dat ze niet de allernieuwste series en films hebben, maar voor 8 euro per maand zou ik daar wel mee kunnen leven. Wat mij betreft de moeite waard om aan te schaffen!
Een streaming apparaat bestellen om Netflix op te kunnen kijken?
Bestel bij Bol.com voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten