woensdag 10 juli 2013

Ik wil een tablet kopen. Waar moet ik op letten?


Tegenwoordig hebben heel mensen een tablet pc, maar wat is een tablet nou eigenlijk? Je wilt ook een tablet kopen, maar weet er eigenlijk niet zoveel vanaf. Waar moet je dan allemaal op letten? Kies je voor een iOS tablet of een Android tablet? Hoeveel geheugen moet je hebben? Hoe groot moet een tablet scherm zijn? Welke merken tablets zijn er te koop en waar kun je tablets kopen? Zo zijn er nog wel een aantal zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een tablet. Ik raad je sowieso aan om veel tablet reviews te lezen, maar voordat je dat gaat doen kan ik je nu al een aantal tips geven.

Wat is een tablet?

Een tablet is een apparaat dat bestaat uit een groot aanraakscherm. Het is eigenlijk een compacte computer of laptop, maar dan zonder toetsenbord en muis. Je kunt namelijk door middel van het aanraken van het scherm de tablet bedienen.

Wat kun je met een tablet doen?

Je kunt verschillende dingen doen met een tablet, zoals e-mailen, internetten, spelletjes spelen, muziek luisteren, video's bekijken, internetbankieren, lezen etc. Het voordeel van een tablet ten opzichte van een laptop, is dat je niet eerst het apparaat hoeft op te starten. Als je snel even iets op internet wilt opzoeken, kun je je tablet pakken en meteen aan de slag. Bij een laptop moet je deze eerst opstarten dat vaak al een paar minuten kost. In het algemeen kun je een tablet het beste gebruiken om dingen te bekijken. Wil je echt aan de slag met tekstverwerken en foto's bewerken? Dan kun je waarschijnlijk toch beter kijken voor een laptop of notebook. Het voordeel van een tablet is wel dat je het apparaat overal makkelijk mee naartoe kan nemen, bijvoorbeeld in de trein of op vakantie.

Besturingssyteem

Teneerste moet je een voor een besturingssysteem kiezen. Je hebt 3 verschillende besturingssytemen, namelijk iOS, Android en Windows. Het systeem iOS is van Apple. Deze draait op de iPad. Wanneer je al apparaten hebt van Apple (zoals een iPhone, een iPod of een iMac), en je bent hier tevreden over, is het het meest logisch dat je voor iOS kiest. Het besturingssysteem iOS is erg gebruiksvriendelijk en intuïtief. Dit systeem is eigenlijk zo simpel in gebruik dat kleine kinderen en senioren er makkelijk mee overweg kunnen.

-->

Heb je al een Android smartphone (en je bent hier tevreden over), dan kun je misschien het beste voor een Android tablet kiezen. Android is, in tegenstelling tot iOS, wel op verschillende merken tablets verkrijgbaar. Ook Android is erg gebruiksvriendelijkheid, alleen kun je bij dit systeem veel meer instellen. Windows is nog best wel een nieuw systeem voor de tablet, maar iedereen kent Windows natuurlijk al van de desktop computers. Ook Windows is voor verschillende merken tablets te koop. Dus aan jou de keus of je voor een iOS tablet, een Android tablet of een Windows tablet kiest.

Hoe groot moet je tablet zijn?

Wat is een handig formaat voor een tablet? Dit ligt er helemaal aan wat je met je tablet wilt gaan doen. Als je je tablet vaak wilt meenemen is het raadzaam om voor een kleiner scherm te gaan. Een 7 of 8 inch (18 of 20 cm) scherm is dan groot zat. Wil je toch voor een groter scherm gaan, dan kun je een 9 of 10 inch (23 of 25 cm) scherm kiezen. Houd er er wel rekening mee dat een tablet met een groot scherm zwaarder en duurder is.

Kun je met een tablet foto's maken?

Meestal zit er in een tablet wel een camera ingebouwd waarmee je redelijke foto's kunt maken. Let er wel op dat een tablet niet echt handig is qua formaat om foto's te maken. Een tablet is al gauw 25 cm lang en 18 cm breed. Een compacte fotocamera is dan handiger.

Hoeveel gigabyte opslagruimte moet je hebben?

Hoe groot moet de interne opslag van je tablet zijn? Hoeveel gigabyte heb je nodig? Dit ligt er helemaal aan wat je met je tablet wilt gaan doen. Wil je een beetje internetten, mailen en simpele apps gebruiken? Dan is 8 GB (gigabyte) waarschijnlijk al genoeg. Wil je veel spellen gaan spelen, foto's en video's opslaan? Dan raad ik je aan om voor een tablet met 16 GB of 32 GB te kiezen. Je moet er ook rekening mee houden dat het besturingssyteem ruimte in beslag neemt. Dit is ongeveer 20% van je totale opslagruimte. Let erop dat je bij een iPad de opslagruimte meestal niet kunt uitbreiden. Bij een Android en Windows tablet kan dit vaak wel door middel van Micro SD of Micro SDHC kaarten.




Wil je ook een nieuwe tablet kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Bekijk op bol.com



Wil je onderweg ook internetten op je tablet?

Als je alleen thuis wilt internetten op je tablet, kun je gewoon gebruik maken van je WiFi netwerk thuis. Dan is een WiFi tablet voldoende. Wil je onderweg ook internetten met je tablet? Dan heb je een 3g of 4g verbinding nodig. Hiervoor moet wel een simkaart aansluiting op je tablet zitten. Je kunt bij een telefoonprovider een internet abonnement speciaal voor je tablet afsluiten. Je kunt vaak ook samen met je telefoon abonnement een bundel aanschaffen, waarbij je dus ook mag internetten op je tablet. Wil je geen abonnement afsluiten om te internetten, maar wil je wel gratis internetten onderweg? Dan moet je Wi-Fi hotspots opzoeken. Dit zijn bepaalde locaties waar je gebruik kunt maken van een Wi Fi netwerk. Vaak hebben cafés, restaurants, winkels, hotels, winkelcentra, musea, treinen, stations etc. gratis WiFi hotspots. Op hotspotsvinden.nl kun je een hoop van dit soort gratis netwerken vinden.

Welke merken tablets zijn er te koop?

Er zijn een hoop verschillende merken tablets te koop. Apple verkoopt tablets zoals de iPad, iPad 2 en de ipad mini. Samsung verkoopt tablets zoals de Galaxy Tab of de Galaxy Note. Dan heb je Acer die de Acer Tab en Acer Iconia verkoopt. Of Dell die de Dell Latitude, Dell Streak of Dell XPS verkoopt. Ook Asus verkoopt tablets onder de namen Asus Smart of Asus Transformer Pad. Sony verkoopt zijn tablets onder de namen Sony Xperia. Andere merken die tablets verkopen zijn o.a. Archos, Blackberry, Fujitsu, HP, HTC, Huawei, Lenco, Lenovo, LG, Medion, Microsoft, Motorola, Panasonic en Toshiba. Dan heb je ook nog onbekende merken die goedkope tablets verkopen, maar die zou ik je niet aanraden.

Hoeveel kost een tablet?

Hoe duur is een tablet eigenlijk? De prijs van een tablet kan erg variëren. Er zijn al tablets te koop vanaf € 50, maar daar moet je niet heel veel van verwachten. En je kunt het zo duur maken als je wilt, want er zijn ook tablets van meer dan € 1000 te koop. Ik raad je dan ook aan om te kijken wat voor eisen je aan een tablet stelt en wat je echt nodig hebt. Daarna zou ik naar een website als kieskeurig.nl gaan om prijzen te vergelijken. Wanneer je een beetje studie doet naar de aanbieders en hun prijzen kan dit je tientallen tot soms wel honderden euro's besparen. Er zijn ook vaak genoeg tablet aanbiedingen. Hou daarom de folders en prijsvergelijking websites in de gaten.

Waar kun je een tablet kopen?

Een tablet kun je op veel verschillende plaatsen kopen. Zo kun je tablets bij online warenhuizen, elektronica winkels, computer winkels en speelgoedwinkels kopen zoals Bol.com, Coolblue.nl, Tabletcenter.nl, Wehkamp.nl, Conrad.nl, Mediamarkt.nl, Saturn.nl, Dixons.nl, Mycom.nl, Bartsmit.com, Intertoys.nl, ToysXL.nl, 4launch.nl, BCC.nl, VD.nl, Expert.nl, Alternate.nl, Kijkshop.nl etc.

Wat is de beste tablet?

Er is niet zoiets als de beste tablet. Er zijn bekende merken zoals Apple, Samsung, Asus, Sony, Dell, Acer etc. die gewoon goede tablets maken. Maar iedereen heeft nu eenmaal zijn eigen wensen. Wat wil je met je tablet doen? Hoeveel wil je uitgeven aan een tablet? Wil je je tablet nog uitbreiden in de toekomst? Heb je al een band met een bepaald merk? Etc. Ik raad je dan ook aan om vooral tablet reviews te lezen op verschillende websites van experts en natuurlijk de reviews van de 'gewone' consumenten. Ook op Youtube kun je veel tablet reviews filmpjes vinden van mensen die alles van zo'n apparaat uitleggen en meteen ook laten zien hoe alles werkt.




Nieuwe accesoires voor je tablet kopen?
Bestel voor 23.00 uur bij Bol.com en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!

Bekijk op bol.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten